Hevossitaatti

"Ihastuttava hevonen on aina elämys, joka pitää kokea - ja jonka voi vain pilata sanoilla, jos siitä yrittää kertoa."
Beryl Markham

Oletko jo lukenut?

Islanninhevosalan yritykset
linkin teksti

Kasvatuslinjoista
linkin teksti

Kesäihottuman hoito
linkin teksti

Jokainen on itsensä henkinen valmentaja
linkin teksti

Liitopassin ratsastus ei ole mystiikkaa linkin teksti

Passitahtisuuden syitä on useita linkin teksti

Hae sivuilta

Share |

Henkinen valmentaja Katri Syvärinen

Henkinen valmennus auttaa kehittymisessäkatri_0012.jpg

Kiinnostus ratsastajien henkistä valmennusta kohtaan on lisääntynyt. Yhä useammat hakevat apua suorituskykynsä kehittämiseen henkiseltä valmentajalta.

– Ihminen voi hallita ajatuksiaan ja tunnetilojaan paljon paremmin kuin moni uskoisi. Mielen hallinta on tärkeää, sillä jokainen ajatus ja tunnetila vaikuttavat kehoosi ja heijastuvat siten hevoseen, ratsastajien henkinen valmentaja Katri Syvärinen kertoo. 

Henkisen valmennuksen tavoitteena on saada mahdollisimman paljon irti ratsastajan henkisestä potentiaalista. Valmennuksen avulla ratsastaja oppii hallitsemaan mielentilaansa optimaaliseksi niin kilpailutilanteessa, harjoituksissa kuin muussakin elämässä.

Henkinen valmennus auttaa pitkän tähtäimen tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Nyt henkistä valmennusta on tarjolla verkossakin.

– Kierrän valmentamassa ratsastajia eri puolella Suomea. Vaikka henkiset haasteet ovat yksilöllisiä, silti tiettyjä kysymyksiä kysytään minulta säännöllisesti. Verkkovalmennuksen avulla mahdollisimman moni saa avun ilman, että valmentajan ja valmennettavan tarvitsee olla samaan aikaan samassa paikassa, Syvärinen kertoo.

Ensimmäisen verkkokurssin teema on "Eroon kilpailujännityksestä". Vaikka otsikko voi kuulostaa kapealta, kurssi on yli 20-osainen kattava paketti henkistä valmennusta.

Kurssin avulla ratsastaja oppii ymmärtämään, millaisista ajatusmalleista jännitys syntyy. Käytännönläheiset harjoitukset auttavat valmistautumaan suoritukseen ja hakeutumaan positiivisiin tunnetiloihin, kuten rennoksi, päättäväiseksi ja itsevarmaksi.

Kurssilla käydään läpi, miten kannattaa toimia ennen kilpailua, kilpailun aikana ja kilpailun jälkeen, kuinka käsitellä epäonnistumisia ja kuinka tehostaa oppimistaan mielikuvaharjoittelulla.

– Vaikka ratsastaja ei kokisikaan, että hänellä olisi ongelmia henkisellä puolella, valmennuksesta on useimmille valtavasti hyötyä. Useimmat meistä voisivat oppia nopeammin, tuntea olonsa itsevarmemmaksi ja keskittyä tehokkaammin.

Kurssi koostuu lyhyistä koulutusvideoista, kirjallisista tehtävistä sekä rentoutus- ja mielikuvaharjoitusäänitteistä. Äänitteet voi ladata omalle koneelle tai puhelimeen, joten harjoituksia on helppo tehdä vaikkapa kilpailupaikalla tai tallilla ennen hevosen selkään nousemista.

 

Katri Syvärinen on sertifioitu NLP-kouluttaja ja Licensed Sports Performance Coach. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa ratsastuksen ammattilaisten kehittymisestä (Syvemmälle Satulaan 2009, Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio 2011 ja Tavoitteena tasapaino 2012).

Klikkaa kuvaa ja käy kurkkaamassa muutama henkisen valmentajan vinkki osoitteesta http://www.ridingflow.fi/eroon-kilpailujannityksesta

katrisyvarinen_banneri.jpg