Keskustelu

« Takaisin | Vastaa viestiketjuun


HannesIhottumaloimi25.2.2012 17:22
Moi!
Ihottumaloimen hankinta edessä lievästi harjaa ja häntää hinkkaavalle.
Onko Boett se paras vaihtoehto? Kokemuksia?

TuulaRe: Ihottumaloimi1.3.2012 12:11
Itselläni on ihottuma heppa ja käytän sillä Itch Offin loimea ja pää huppua. Boetti ja Jacksonin loimet on kans hyviä, hieman erillaisia vaan pukea.

SiMRe: Ihottumaloimi1.3.2012 12:34
Meillä käytössä jackson ja itch off. Molemmat ok. Joskus oli myös horse comfort, mutta sillä ei tehnyt mitään...

Minna LRe: Ihottumaloimi1.3.2012 16:26
Satsaa laatuun, alle satkun loimea ei kannata edes harkita.
Eli ei mitään hyöteis-/kärpäs-/ötökkäloimea vaan kunnollinen ihottumaloimi.
Itch Off, Boett...

Merkistä riippumatta kannattaa katsoa hepan kokoon hyvin istuva (mieluummin hieman nafti kuin iso), kiinteä kaulakappale joustavalla kiristysnauhalla, häntäsuoja, vatsaläppä pikalukoilla, kangas sateenpitävä ja uv-suojattu, joustava lapaosa, takajalkojen joustavat lenkit ja ehdottomasti myös huppu päähän. Huppuhan on yleensä ostettava erikseen, jolloin kokonaisuuden hinta on 150-200 euroo.

HannesRe: Ihottumaloimi2.3.2012 16:50
Kiitos vastauksista =)

Päivi H.Re: Ihottumaloimi2.3.2012 22:05
Tuosta sateenpitävyydestä pikku kommentti... eli kesällä kuumilla ilmoilla jos tarve loimittaa niin loimen tulisi olla mahdollisimman kevyt ja ohut. Kun taas keväällä aikaisin ja varsinkin syksyllä myöhään sateenpitävä loimi tai ohut sadeloimi lisänä on paikallaan. Näin minun mielestä.

...Re: Ihottumaloimi4.3.2012 21:26
Jacksonin loimessa hyvä hinta/laatu suhde.

Minna LRe: Ihottumaloimi5.3.2012 14:39
Sateenpitäviä loimiakin saa kevyinä, hengittävinä versioina. Sitten on nuo nopeasti kuivuvat loimet :)
Tuolla heppalääkäri sivustolla on muuten hyvää tekstiä ihottumasta ja sen hoidosta:
http://www.heppalaakari.fi/kesaihottuma.html

tmRe: Ihottumaloimi5.3.2012 20:48
Muistathan, että pelkkä loimi ei riitä, hoitotoimet on silti tehtävä. Ja tärkeintä on puhtaus, puhtaus ja vielä kerran puhtaus.

ShiilaRe: Ihottumaloimi12.5.2012 19:50
kokemuksia jacsonin, itch off:in, boetin ja hööksin loimista. boet ehdottomasti paras, pysyy paikoillaan hepon päällä parhaiten. jacson ja itch off ok, mut toi hööksin loimi pettymys. meillä toiminnassa myös pikiöljy mukana ;)

maaritRe: Ihottumaloimi13.5.2012 22:12
Komppaan Jacsonin hinta-/laatusuhteen puolesta :). Itch Offin hupun silmäverkot ovat olleet aivan ala-arvoista luokkaa...

tuulaRe: Ihottumaloimi15.5.2012 11:16
Itch Offin hupun silmäverkko on kyllä aika huono, siinä ei ole parempaa Boettiin verrattuna kun se että on helpompi korjata.

FraRe: Ihottumaloimi15.5.2012 22:59
Tietääkö kukaan mikä olikaan se loimi nimeltään/merkiltään, johon saa "lisävarusteena" tammoille "takajalkojenvälisuojan" ? Sieltähän ne öttiäiset eniten kuppaavat....

T.KRe: Ihottumaloimi25.5.2012 22:14
Itch Offin loimessa on myös luvattoman huonot jalkaremmit, venyvät ja vanuvat ja lukot menee rikki. Jacsonin loimi hyvä, remmit a lukot kestävät. Boetin loimi turhan kallis.

sandraRe: Ihottumaloimi28.5.2012 2:20
Tamman takajalkojenvälisuoja (="utaresuoja"?) lienee markkinoilla vain Boett-merkillä. Ruotsissa esim. nimellä juvelskydd. Kokemusta ei vielä ole, mutta tilasin äsken Ruotsista Boettilta. Saanee myös Suomesta ko. loimimerkin myyjien kautta ainakin erikseen tilaamalla.

kRe: Ihottumaloimi4.6.2012 9:21
Mulla on käytössä horzen ihottumaloimia. poneilla kestänyt hyvin, vaikka onkin halvat.

HannaRe: Ihottumaloimi5.6.2012 13:06
Minä suosin Boettia keväällä ja syksyllä ja ItchOffia kovin kuumina aikoina. Boett on hyvä ja kestävä, mutta se on myös paksua materiaalia, joten jos hevonen pärjäilee loimitettuna myös laitumella, niin silloin ItchOff on vähemmän kuuman oloinen ja kuivuu myös todella nopeasti, jos on päässyt sateessa kastumaan. Pääkappale on kyllä Boettilla ehdottomasti paras, joten sitä käytän vaikka muuten loimi olisi joku muu.

HillRe: Ihottumaloimi10.6.2012 11:32
Jackson paras, Horzen alle satkun loimi yllättävän hyvä. Boettista en pidä, mutta tuosta takajalkojenvälisuojasta olisin todella kiinnostunut. Se on meillä ongelmaisin paikka.

MarRe: Ihottumaloimi12.6.2012 12:13
Kattelin että se boettin jalkovälisuoja ei ole edes älyttömän hintava, taisi olla siinä vähän päälle kympin luokkaa. Ommellaan ilmeisesti mahaläpään ja klipsit loimen takareunaan. Saa siis varmaan ommeltua mihin tahansa loimeen.
http://www.boett.com/se/visa_produkt?productid=266

Meillä kans Jacksonin loimi, puoliksi viime kesä käytössä ja pysyin ehjänä melko hyvin. Ainoostaan muutama klipsi hajonnut vähän, mutta pysyvät kuitenkin kiinni. Ainut ongelma on että etujalkojen välistä tuleva kangaskaistale on meille vähän turhan pitkä eli mahaläppä valuu herkästi liian taakse ja poni pääsee potkimaan/puremaan mahaansa hajalle.

Hööksin loimi tuli ostettua ensin, kun piti äkkiä saada halvalla joku loimi ja sattui olemaan alessa. Loimi ok, en muita hajosiko siitä jotain... Ei kovin kestävä kangas kuitenkaan sillä muitan paikkailleeni hupua jonkin verran. Huppu aika huono. Peittää vain puoli naamaa ja ei istu hyvin. Meillä pienipäinen issikka jolle ostin cob hupun. Huppu joistain kohdista pienehkön tuntuinen ja sitten joistain paikoista iso. Verkko myös oli ihan ihmeellisen mallinen. Osui silmiin jos ei ollut just oikein laitettu/tarrat tarpeeksi kireellä. En suosittele ainakan huppua ostamaan, elleivät ole vaihtaneet mallia.

MarianaRe: Ihottumaloimi23.6.2012 13:22
Mikä loimimerkki on se, missä takajalkojen lenkit ovat joustavat ja "samettipintaiset"? Tämmöiseen loimeen muistan törmänneeni, mutta en muista merkkiä. Entä mahtaako olla loimea, jossa olisi em. takajalkojen lenkit ja kokonaan irrotettava vatsakappale? Siis ne pikkuklipsit etujalkojen välissä kankaan kujassa piilossa.

Tiina HRe: Ihottumaloimi23.6.2012 22:55
^Thermo masterissa on pehmustetut jalkalenkit ja irrotettava mahaläppä.
Ostin viime syksynä pari kappaletta Hööksin alesta, 40e kpl. Ainakin toistaiseksi ovat kestäneet ihan hyvin, materiaali ei ole kovin paksua ja epäilin niiden kestävyyttä. Mutta ostettavahan ne oli kun halvalla sai, sanoi Sulo Vileeni :).

TiitusRe: Ihottumaloimi27.6.2012 22:40
Tietääkö täällä kukaan mistä Jacksonin ihottumaloimia saa ostettua? Ja onkohan niitä edes pientä kokoa (95 cm)?

MyyRe: Ihottumaloimi28.6.2012 11:14
Kaakkola myy ainakin Jacksonia!

MarRe: Ihottumaloimi29.6.2012 11:22
Jos pk seudulla asut, niin semmoinen pieni liike Suomenojalla nimeltään Hevosmeri myy Jacksonia. En tiedä mitä kokoja löytyy kun tosiaan pieni kauppa. Jos pikku kokoja haluaa niin kaakkola on vissiin siinä varmenpi kun isommat valikoimat.

Mariana: Muistaakseni myös wahlstenin(Horse Comfort) ihisloimessa on nuo pehmustetut lenkit, tai ennen oli ainakin. Siitä saa myös mahaläpän pois.
Jacksonin loimessa myös irrotettava läppä. Samoin Hööksin/Thermo Masterin, mutta siinä on semmoinnen kangas putki jonka sisällä klipsit ovat, joka sitten jää ikävästi ainakin meillä polviin roikkumaan.

jaanaRe: Ihottumaloimi17.1.2016 13:54
hei! boett utaresuoja tulee maksamaan melkein saman kun suomesta tilattu, koska loppuhinnaksi tulee yli 300skr. täältä olen tilannut SEISKATALLIsta utaresuojan, siinä tulee myös kiinnitys tarrat mukaan. meidän SH-tammalta puree mäkäräiset/polttiaiset takajalkojen sisäsivut ja utareet ihan vereslihalle,viime kesänä auttoi ravimiesten suosittelema pikiterva.sitä ennen yritin jos vaikka mitä ja lopulta tamman imurauhaset tulehtuivat takajaloista niin että jalat turposi ja hevonen ei meinannut päästä ylös, joten ei kun eläinlääkäri,kipulääkettä,jalkojen sitomista ja kylmäämistä 2krt/vrk. ei uskoisi mitä pienet öttiäiset saa isolle hevoselle aikaan...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: